Kurs pergatitor per testin e SAT-së në

sat

Smart Center ne fillim te Qershorit do te filloje me grupin e ri pergatitor per testin shume te rendesishem SAT. Testi mbahet edhe ne matematike edhe gjuhe angleze. Kursi do te jete me ZBRITJE dhe eshte intenziv 7 javor cdo dite pune nga 90 deri 120 minuta per secilen pjese.

==============================

Pse është i rëndësishëm testi SAT?

SAT (Scholastic Aptitude Test) njihet si test pranues në shumë Universitete në Evropë e SHBA, e është sidomos i rëndësishëm për fitimin e bursave për studim në Universitetet më prestigjioze në botë.

Më poshtë po ju listojmë disa gjëra që duhet t’i dini për SAT:

1. SAT ka ndryshuar formatin, dhe nga Maji i vitit 2016 nxënësit do i nënshtrohen verzionit të ri të tëstit
2. SAT teston njohuritë në gjuhën angleze dhe matematikë, me një total prej 1,600 pikësh
3. Shumica e Universiteteve e kërkojnë SAT 1, mirëpo ato më të mirat e kërkojnë edhe SAT 2, në të cilën mund të zgjidhni lëndët në të cilat doni të testoheni duke u bazuar në njohuritë tuaja dhe planet akademike.
4. Universitetet e shohin SAT si testin standard më serioz. Në një studim me 150,000 studentë është vërtetuar se një rezultat i lartë në SAT është indikatori më i saktë për suksesin e një studenti.
5. Tashme eshte me se e njohur se pothuajse te gjithe kandidatet ne Smart Center qe kane pasur rezultate te larta ne kete test jane perfitues te bursave shume te medha nga universitet me te mira ne bote

================================

A ka nxënës në Smart Center që kanë fituar bursë dhe kanë përfunduar kursin SAT?

Sigurisht që po. Ne po ju japim vetëm disa nga ata bursat e te cileve jane mbi 120 mije dollare deri 240 mije dollare. Numri i tyre eshte shume me i madh

 • Monika Rodiqi Babson College $240 000
 • Aurela Berila New York University $ 200 000
 • Dorotea Deshishku Minerva -Burse te plote
 • Agon Kastrati Dartmouth College – $ 230 000
 • Djellza Neziri University of Alberta -burse te plote
 • Agron Rexhaj University of Bocconi – burse te plote
 • Riga Demiri Harvard University – 300 000
 • Endri Shema Hult Business School – mbi 1 million bursa
 • Laurit Muja HULT Business School – mbi 500 mije burse
 • Euron Xhelili Syracuse University – 100 % burse
 • Ajten Fejzullahu Turqi – 100 % burse
 • Nita Shillova, Jacobs Gjermani – burse te plote
 • Bind Ahmetaj Drexel University – 240 000,  etj etj…

Koha eshte qe edhe Ju te perfundoni kete test te rendesishem

Nëse keni perfunduar klasen e 10 te apo 11-te, atehere eshte momenti I duhur . Filloni përgatitjet për SAT dhe bëhuni kandidat potencial për fitimin e bursave enorme në Universitetin tuaj të ëndërrave. Behuni edhe ju pjese e elites se nxenesve ne Kosove qe perfunduan kurset e SAT-se apo TOEFL/IELTS ne Smart dhe permes tyre sot po studiojne ne universitetet me te mira ne bote permes bursave.