American University of Bulgaria

Rreth universitetit

American University in Bulgaria (AUBG) është universitet privat në Bullgari. I themeluar në
vitin 1991, sot AUGB ka rreth 1,000 studentë nga 40 shtete në 5 kontinente. Afër 50% e
studentëve janë studentë ndërkombëtar. 99.8% e studentëve që përfundojnë studimet në këtë
universitet, gjejnë punë pak muaj pas diplomimit. AUGB akreditohet nga i njëjti institucion që
akrediton Harvard-in, MIT dhe Yale në Shtetet e Bashkuara.

Universiteti ofron 11 programe në nivelin Bachelor, përfshirë:
 Business Administration
 Computer Science
 Economics
 European Studies
 History and Civilizations
 Information Systems
 Journalism and Mass communications
 Literature (Secondary Major)*
 Mathematics
 Political Science and International Relations
 Self-designed Major (Secondary Major)*
Universiteti gjithashtu ofron 18 programe tjera si:
 Anthropology
 Computer Science
 Economics
 Entrepreneurship
 European Studies
 Film Studies
 Fine Arts
 History
 Information Systems
 Integrated Marketing Communications
 Journalism and Mass Communication
 Literature
 Mathematics
 Modern Languages and Cultures
 Philosophy and Religion
 Political Science and International Relations
 Public Policy
 Southeast European Studies
Në nivelin master, AUGB ka filluar Executive MBA në vitin 2003. Ligjeratat EMBA
mbahen në Elieff Center në Sofia.

Regjistrimet

Semestri vjeshtor
1 mars – Pranim i hershëm, bursa më të mira si dhe ndihmë financiare
1 qershor – Pranim i rregullt dhe ndihmë financiare
Semestri pranveror
1 tetor – për studentët jashtë Evropës
1 nëntor – për studentët brenda Evropës

Aplikimi
Për aplikim nevojiten:
 Plotësimi i Formularit
 Ese
 2 rekomandime
 Test i gjuhës angleze
TOEFL – 80 points
IELTS – 6.5
CPE – C
CAE – B
 Diploma e shkollës së mesme
 CV dhe Portfolio
 Aplikacioni për ndihmë financiare dhe dokumente shtesë (opsionale)
 Intervista (me ftesë)

Çmimet
Tuition per year* $ 11,700
Housing per year
Skaptopara I and II $ 1,410
Skaptopara III $ 1,750
Student Activity Fee $ 580

Bursat
Endowed Presidential Scholarship $50,000
Undergraduate Scholarship $20,000
Undergraduate Scholarship $2,500
(annual or one-time gift) below $2,500

Për informata shtesë vizitoni faqen zyrtare: https://www.aubg.edu/