Pse është e rëndësishëm testi SAT?

Pse është i rëndësishëm testi SAT?

SAT (Scholastic Aptitude Test) njihet si test pranues në shumë Universitete në Evropë e SHBA, e është sidomos i rëndësishëm për fitimin e bursave për studim në Universitetet më prestigjioze në botë.

Më poshtë po ju listojmë disa gjëra që duhet t’i dini për SAT:

1. SAT ka ndryshuar formatin, dhe nga Maji i vitit 2016 nxënësit do i nënshtrohen verzionit të ri të tëstit
2. SAT teston njohuritë në gjuhën angleze dhe matematikë, me një total prej 1,600 pikësh
3. Shumica e Universiteteve e kërkojnë SAT 1, mirëpo ato më të mirat e kërkojnë edhe SAT 2, në të cilën mund të zgjidhni lëndët në të cilat doni të testoheni duke u bazuar në njohuritë tuaja dhe planet akademike.
4. Universitetet e shohin SAT si testin standard më serioz. Në një studim me 150,000 studentë është vërtetuar se një rezultat i lartë në SAT është indikatori më i saktë për suksesin e një studenti.

A ka nxënës në Smart Center që kanë fituar bursë dhe kanë përfunduar kursin SAT?

Sigurisht që po. Ne po ju japim vetëm disa nga ata bursat e te cileve jane mbi 120 mije dollare deri 240 mije dollare. Numri i tyre eshte shume me i madh

Monika Rodiqi Babson College
Aurela Berila New York University
Dorotea Deshishku Minerva
Agon Kastrati Dartmouth College
Djellza Neziri University of Alberta
Agron Rexhaj University of Bocconi
Riga Demiri Harvard University
Endri Shema Hult Business School
Laurit Muja HULT Business School
Euron Xhelili Syracuse University

Kështuqë, nëse jeni në vitin e tretë të shkollës së mesme, apo edhe më herët – tani është koha. Filloni përgatitjet për SAT dhe bëhuni student potencial për fitimin e bursave enorme në Universitetin tuaj të ëndërrave. Behuni edhe ju pjese e elites se nxenesve ne Kosove qe perfunduan kurset e SAT-se apo TOEFL/IELTS ne Smart dhe permes tyre sot po studiojne ne universitetet me te mira ne bote permes bursave. Grupet e reja po fillojne. Regjistrohuni