GRE & GMAT

GRE & GMAT

Course Description

Çka janë GRE dhe GMAT testet?


GRE (The Graduate Record Examination) dhe  GMAT (The Graduate Management Admission Test) janë provime për regjistrimin e kandidatëve për studimet master dhe të doktoratures në Universitetet anglishtfolëse dhe shumë shtete me programe ne gjuhën angleze. 

Pra, të diplomuarit nga fakultetet që fillojnë studimet Master apo Doktoraturë kryesisht në SHBA dhe Evropë duhet ta kryejnë testin e GRE/GMAT

Statistikat thone se GRE/GMAT kërkohet nga mbi 2000 universitete në Amerikë dhe nëpër botë.

Si bëhet regjistrimi?

Në shumicën e vendeve GRE/GMAT administrohet si test online kompjuterik si, por në pak vende edhe mund ofrohet opcioni paper–based (Kosova).

Regjistrimi online: www.ets.com/gre 

The Graduate Management Admission Council (GMAC) administron GMAT: www.gmac.com

 

Fakte qe duhet t’i dini rreth GRE dhe GMAT – Computer Adaptive Format

 • Testi GRE ofrohet në së paku 700 qendra nëpër botë në më shumë se 160 vende të botës
 • Testi ofrohet në computer-based format apo paper-based format- varësisht nga vendi (http://www.ets.org/gre/revised_general/about/)
 • Datat e provimit përcaktohen varësisht nga vendi dhe formati se si mund te organizohet provimi
 • Software në mënyrë të vazhdueshme përshtatë pyetjet sipas nivelit të përgjigjeve tuaja
 • Pyetjet do të bëhen më të vështira nëse përgjigjeni më shumë pyetjeve në mënyrë të saktë.
 • E metë e softwaret; nuk keni mundësi ti tejkaloni pyetjet, të ktheheni mbrapa në test, apo t’i ndërroni përgjigjet e pyetjeve të mëparme
 • Rezultatet i dërgohen kandidatit brenda 2 – 3 javëve
 • Më shumë se 5900 programe në 1600 universitete dhe organizata në 82 vende të botës kanë testin GMAT si pjesë të kriterit të përzgjedhjes së kandidatëve për programet e tyre.
 • Rezultatet e testit më të dobët me kërkesë të kandidatit mund të anulohen
 • Mund të hyni më shumë se një herë në GRE/GMAT.
 • Testi është I vlefshëm 5 vite
 • Rezultatet e testit merren si kriter për pranim në universitet apo për bursë varësisht nga univerisiteti

 

Në cilat vende dhe universitete është më i kërkuar?

Përveq në SHBA, mjaft shumë Universitete në Evropë (Britani, Zvicër, Holandë etj)kërkojnë GRE/GMAT si provim përmaster apo doktoraturë.
Smart Center bën përgaditjen e kandidatëve për këto dy teste, në të dy pjesët – Anglisht dhe Matematikë.

Course Curriculum

 • GRE

Price
Free
Students
0
Period
10 weeks
Wishlist
Categories
Ratings