South Dakota State University

Rreth Universitetit

Universitet me mbi 200 programe, dhe me mbi 200 organizata studentore, me cmim të volitshëm shkollimi, dhe mbështetje të madhe akademike, South Dakota University është Universiteti i përkyer pët të gjithë.

Programet

South Dakota State University ofron mbi 200 programe studimi, duke përfshirë këtu:

Advertising (BA/BS)
Agricultural & Biosystems Engineering (BS, M.S.)
Agricultural & Resource Economics (BS)
Agricultural – Business (BS) /Communication (BS) /
Leadership (BS) /Science (BS)
Agricultural Education (BS, M.S.)
Agricultural Systems Technology (BS)
Agricultural, Biosystems & Mechanical Engineering (Ph.D.)
Agronomy (BS)
American Indian Studies (BA)
Animal Science (BS, M.S., Ph.D.)
Apparel Merchandising (BS)
Architecture (BFA, M.Arch.)
Athletic Training (M.S.)
Aviation Education (BS) / Aviation Maintenance
Management (BS)
Biochemistry (BS, Ph.D.)
Biological Sciences (M.S., Ph.D.) – Various Specializations
Biology (BS) / Biology – Secondary Ed (BS)
Biotechnology (BS)
Business Economics (BA, BS)
Chemistry (BS, M.S., Ph.D.) / Chem Ed (M.S.)
Civil Engineering (BS, M.S., Ph.D.)
Communication Studies and Journalism (M.S.)
Community & Public Health (BS)
Community & Regional Planning (BS)
Computational Science & Statistics (Ph.D.)
Computer Science (BS, M.S.)
Conservation Planning and Park Management (BS)
Construction Management (BS) / Construction
Technology (BS)
Consumer Affairs (BS)
Counseling & Human Resource Development (M.Ed., M.S.)
Curriculum & Instruction (M.Ed.)
Dairy Manufacturing (BS) / Dairy Manufacturing –
Microbiology (BS)
Dairy Production (BS)
Data Science (M.S.)
Dietetics (M.S.)
Ecology & Environmental Sciences (BS)
Early Childhood Education (BS)
Early Education & Care (BS)
Economics (BA, BS, M.S.)
Educational Administration (M.Ed.)
Electrical Engineering (BS, M.S., Ph.D.)
Electronics Engineering Technology (BS)
Engineering (M.Eng.)
English (BA, M.A.) / English Ed. (BA)
Entrepreneurial Studies (BS)
Exercise Science (BS)
Family & Consumer Sciences Education (BS)
Food Science (BS)
French (BA) / French – Teaching (BA)
General Studies (AA, B.GS)
Geographic Information Sciences (BS)
Geography (BS, M.S.)
Geospatial Science & Engineering (Ph.D.)
German (BA) / German – Teaching (BA)
Global Studies (BA)
Graphic Design (BFA)
Health Education (BS)
History (BA, BS) / History – Teaching (BA, BS)
Horticulture (BS)
Hospitality Management (BS)
Human Biology (BS, M.S.)
Human Development & Family Studies (BS)
Human Sciences (M.S.)
Industrial / Organizational Psychology (M.S.)
Interdisciplinary Studies (BS)
Interior Design (BFA)
Journalism – Broadcast or News Editorial (BA, BS) /
Communication Studies & Journalism (M.S.)
Leadership and Management of Nonprofit
Organizations (BS)
Landscape Architecture (BLA)
Manufacturing Technology Major (AS)
Mass Communication (M.M.C.)
Mathematics (BS, M.S.) / Mathematics – Teaching (BS)
Mechanical Engineering (BS, M.S.)
Medical Laboratory Science (BS)
Microbiology (BS)
Music Education (BME) / Music Studies (BA) / Music
Entrepreneurship (BA)
Natural Resource Law Enforcement (BS)
Nursing (BS, M.S., D.N.P., Ph.D.)
Nutrition & Dietetics (BS)
Nutrition & Exercise Sciences (M.S., Ph.D.)
Operations Management – Electronics (BS) / Mfg (BS)
Operations Management (M.S.)
Pharmaceutical Sciences (BS, Ph.D.)
Pharmacy (Pharm.D.)
Physical Education Teacher Education (BS)
Physics (BS) / Physics – Science Teaching (BS)
Plant Science (M.S., Ph.D.)
Political Science (BA, BS)
Precision Agriculture (BS)
Psychology (BS) / Psychology – Teaching (BS)
Public Health (M.P.H.)
Public Relations (BS)
Rangeland Ecology & Management (BS)
Sociology (BA, BS, M.S., Ph.D.)
Spanish (BA) / Spanish – Teaching (BA)
Speech Communication (BS) / Speech Education (BS)
Sport, Recreation & Park Mgmt (BS) / Sport &
Recreation Studies (M.S.)
Statistics (M.S.)
Studio Art (BFA)
Theatre (BS)
Wildlife & Fisheries Sciences (BS, M.S., Ph.D.)
Pre-Professional Programs:
Pre-Athletic Training
Pre-Chiropractic
Pre-Dental
Pre-Law
Pre-Medicine
Pre-Ministerial
Pre-Mortuary
Pre-Occupational Therapy
Pre-Optometry
Pre-Physical Therapy
Pre-Physician Assistant
Pre-Veterinary Medicine


Datat e aplikimit

Niveli Bachelor
Semestri i vjeshtës – 15 qershor
Semestri i pranverës – 15 nëntor

Niveli Master
Semestri i vjeshtës – 15 gusht
Semestri i pranverës – 15 tetor

Kostoja e shkollimit

Tuition & Fees*
Bachelor $12,328 për vit
Master $12,272 për vit
Master me punë si asistent $988 për vit

Kjo e bën South Dakota State University një nga shkollat më atraktive në botë për shkollim. Filozofia e shkollës ështtë që kosotoja e shkollimit të jetë e ultë në mënyrë që studentët të mund të shkollohen pa shumë ngarkesë financiare.

Gjithashtu, në South Dakota University u lejohet të punoni 20 orë në javë për të paguar shkollimin tuaj.

Kriteret e pranimit

Duhet të keni testin TOEFL (minimumi 61 pikë) dhe testin SAT (minimumu 970 pikë). Me testin SAT 1160 pikë merrni $1000 burë cdo vit.

Për të aplikuar në South Dakota University gjithashtu duhet të keni notën mesatare 2.60/4.00.

Kjo shkollë ofron edhe mundësinë të përfunoni bachelor dhe master në të njejtë kohë me sistemin 4+1, ku branda 5 viteve ju diplomoni me titullin bachelor dhe master.

Mos e humbni mundësinë! Aplikoni përmes Smart Center!