MAINE UNIVERSITY, USA

MAINE UNIVERSITY, USA

Studioni me burse permes Smart Center

Smart keto dite ka arritur marreveshje bashkepunimi  me universitetin e njohur MAINE UNIVERSITY ne SHBA. Smart Center behet perfaqesues zyrtar i ketij univeristeti per teritor te Kosoves.

Maine University do te mbuloje shpenzimet – jep burse per te gjithe kandidatet qe aplikojne permes Smart Center deri ne 50% per studimet bachelor dhe deri ne 100% te studimeve per studimet master (kjo perqindje e burses u ofrohet vetem atyre qe aplikojne permes Smart Center). Ne raste te veqanta kjo perqindje do te jete edhe me e larte dhe mund ti afrohet edhe vlerave edhe me te larta (per studimet bachelor)

Rreth Universitetit:

I themeluar në vitin 1865, Universiteti i Maine-it është institucion akademik i akredituar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Universiteti gjindet në Orono përgjatë brigjeve të lumit Stillwater. Ai synon të ofrojë edukim kualitativ si dhe hulumtime në fushat e ndryshme. Studentet kryesisht vijnë nga Shtetet e Bashkuara si dhe në 49 shtete të tjera dhe 67 vende. Umaine ofron 90 diploma universitare, 85 programe master dhe 35 programe doktoraturë.

Programet:

Universiteti i Maine-it ofron rreth 100 programe të nivelit Bachelor të ndara nëpër kolegje. Për të diplomuar nevojitën të kompletohen minimum 120 kredi, dhe të mbahet nota mesatare GPA=2.0

Kolegjet janë të listuara më poshtë:

• Division of Lifelong Learning
• Education and human development
• Engineering
• Explorations
• Liberal Arts and Sciences
• Maine Business School
• Natural Science, Forestry, and Agriculture

Ndërsa për nivelin Master, Universiteti i Maine-it përsëri ofron degë në kolegjet më poshtë:

• Division of Lifelong Learning
• Education and human development
• Engineering
• Explorations
• Liberal Arts and Sciences
• Maine Business School
• Natural Science, Forestry, and Agriculture

Undergraduate programs

Athletic Training
Kinesiology and Physical Education
Biomedical Engineering
Chemical Engineering
Civil and Environmental Engineering
Computer Engineering
Education and Human Development
Construction Engineering Technology
Electrical Engineering
Electrical Engineering Technology
Engineering Physics
Mechanical Engineering
Mechanical Engineering Technology
Accounting
Finance
Management
Marketing
Anthropology
Art Education
Art History
Chemistry
Communications
Computer Science
English
History
Human Dimensions of Climate Change
International Affairs
Journalism
Mass Communication
Mathematics
Music
Music Education
New Media
Philosophy
Physics and Astronomy
Political Science
Psychology
Sociology
Studio Art
Theatre
Animal and Veterinary Sciences
Biochemistry
Biology/Botany
Communication Sciences and Disorders
Earth and Climate Sciences
Ecology and Environmental Sciences
Economics
Environmental Horticulture
Financial Economics
Food Science and Human Nutrition
Forest Operations, Bioproducts and Bioengineering
Forestry
Medical Laboratory Sciences
Microbiology
Molecular and Cellular Biology
Nursing
Sustainable Agriculture
Wildlife Ecology
Zoology

Aplikimi në Universitetin e Maine-it:

Për te aplikuar për nivelin bachelor në këtë Universitet, duhet:

– Të plotësoni formën e aplikimit (Kjo mund të bëhet online, ose përmes Common Application)
– Të ketë notat e shkollës së mesme
– Notat e SAT ose ACT
– Rezultati i Testit të TOEFL
– Ese apo personal statement
– Letër rekomandimi nga shkolla

Për te aplikuar për nivelin Master në këtë Universitet, duhet:

– Të plotësoni formën e aplikimit (Kjo mund të bëhet online, ose përmes Common Application)
– Të shkruani një Personal Statement
– Tre letra të rekomandimit
– Rezultatet e testit të TOEFL, GRE (kodi i aplikimit për të dërguar rezultatet direkt: 3916), apo GMAT

Afatet e aplikimit (Bachelor):

SEMESTRI I VJESHTËS:

Early Action
1 Dhjetor
Regular Decision
1 Shkurt

SEMESTRI I PRANVERËS

Regular Decision
1 Nëntor
Late Decision
1 Janar

Aplikimet e marrura pas datave të listuara më lartë do mirren parasysh nëse ka vend për regjistrim

Afatet e Aplikimit (Master)

Early Decision
15 Janar
Duhet të aplikoni në këtë afat nëse doni të aplikoni për bursë.

Regular Decision
1 Shkurt


Bursat që ofrohen në Universitetin e Maine-it:

Për nivelin bachelor, ofrohen këto bursa për të cilat mund të konsideroheni nëse keni aplikuar gjatë “Early Action”- afati deri me 1 Dhjetor:
• First Year Student Merit Scholarship
• International Presidential Scholarship
• International Flagship Scholarship
• International Dean’s Scholarship
• Maine Global Partner Scholarship

Për më shumë rreth bursave vizitoni: https://umaine.edu/international/scholarships/

Për nivelin Master ofrohen disa nga këto bursa:

• Graduate Assistanceship Programs- programi kryesisht ofrohet në bazë të fondeve të departamentit. Para se të aplikoni, duhet të kontaktoni me personat përgjegjës të departamentit tuaj dhe t’ua spjegoni interesat e juaja për studim dhe hulumtim.

Për më shumë rreth universitetit vizitoni: https://umaine.edu