Munich Business School


Rreth Universitetit:

Munich Business School (pastaj me emrin Europäische Betriebswirtschafts-Akademie) është themeluar në 1991 nga European Business Schools International (ebsi) London, Paris, Madrid dhe Milan. Iniciatoret ndjekën një qëllim mbi shumë qëllime të tjera: të vendosë standarde të reja për orientim praktik dhe ndërkombëtarizim për edukimin e biznesit në qendren ekonomike të Gjermanisë Jugore.

Programet:

Si programe përgatitore për Bachelor apo për Master, Munich Business School ofron këto programe:

• Pre-Bachelor
• Pre-Master

Për nivelin Bachelor, Munich Business School ofron vetëm një program:

• B.A. in International Business

Ndërsa për nivelin Master, Munich Business School ofron programet:

• Master of Arts (M.A.) in International Business
• Master Sports Business and Communication
• MBA General Management Part-time
• MBA General Management Full-time

Për nivelin PHD, Munich Business School ofron këtë program:

• DBA Doctor of Business Administration


Aplikimi në Munich Business School:

Për të aplikuar për nivelin Bachelor në këtë Universitet, duhet:

– Duhet të aplikoni me shkrim apo online dhe të përfshini të gjitha të mëposhtmet:
– Të plotësoni formën e aplikacionit (si për aplikim me shkrim si për aplikim online)
– Kopje të qertifikuar të diplomes apo 3 kopje të qertifikuara të transkriptes finale
– Të shkruani një Personal Statement prej 1 faqe nëse dëshironi të aplikoni për bursë
– CV/Resume
– Foto aktuale ne madhesi te pasaportes (profesionale, me ngjyre dhe prapavije te ndritshme)
– Të paguani 60EUR për aplikimin tuaj, vlerësimi i aplikacionit me shkrim bëhet vetëm pas pagesës
– Vërtetim i njohurisë së gjuhës angleze ose data e planifikuar e testimit
– Të dergoni transkriptën e shkollës së mesme (Nëse transkripti nuk është në gjuhën angleze i njejti duhet të përkthehet)
– Të dorëzoni letrat e rekomandimit (Për studentët e vitit te parë kërkohet dy letra rekomandimi, ndërsa për studentët që transferohen kërkohet vetëm një e tillë)
– Të hyni në intervistë nga Universiteti përmes Skype(60 minuta) ose të shkoni fizikisht për tu intervistuar
– Të dorëzoni rezultatet e testeve standard si dëshmi e njohurisë së gjuhës angleze (TOEFL IBT 85+; IELTS 6.5+; ELS English for Academic Purposes: Advanced Level 112).

Për të aplikuar për nivelin Master në këtë Universitet, duhet:

– Duhet të aplikoni online dhe të përfshini të gjitha të mëposhtmet:
– Të regjistroheni online në faqen e univerzitetit dhe të plotësoni formën e aplikacionit
– Kopje të qertifikuar të diplomes apo/dhe 3 kopje të qertifikuara të transkriptes finale
– Të shkruani një Personal Statement prej 1 faqe nëse dëshironi të aplikoni për bursë
– CV/Resume
– Referenca (opcionale)
– Foto aktuale ne madhesi te pasaportes (profesionale, me ngjyre dhe prapavije te ndritshme)
– Të paguani 60EUR për aplikimin tuaj, vlerësimi i aplikacionit me shkrim bëhet vetëm pas pagesës
– Vërtetim i njohurisë së gjuhës angleze ose data e planifikuar e testimit
– Të dergoni transkriptën e shkollës së mesme (Nëse transkripti nuk është në gjuhën angleze, i njejti duhet të përkthehet)
– Të dorëzoni letrat e rekomandimit (Për studentët e vitit te parë kërkohet dy letra rekomandimi, ndërsa për studentët që transferohen kërkohet vetëm një e tillë)
– Të hyni në intervistë nga Universiteti përmes Skype(30-45 minuta) ose të shkoni fizikisht për tu intervistuar
– Të dorëzoni rezultatet e testeve standard si dëshmi e njohurisë së gjuhës angleze (TOEFL IBT 85+; IELTS 6.5+; ELS English for Academic Purposes: Advanced Level 112).

Afatet e aplikimit (Bachelor):

Afati
Rundet e Aplikimit
Njoftimi
Nëntor
05.11.2018
Pas 10 ditësh
Janar
07.01.2019
Pas 10 ditësh

Afatet e Aplikimit (Master)

Afati
Rundet e Aplikimit
Njoftimi
Tetor
31.10.2018
Pas 10-14 ditësh
Nëntor
30.11.2018
Pas 10-14 ditësh
Shkurt
01.02.2019
Pas 10-14 ditësh


Sa kushton programi?

Programi Bachelor komplet kushton: € 36,400.
Regjistrimi Bachelor: € 1490 (non EU), 690 (EU).
.
Programi Master komplet kushton: €24,000.
Regjistrimi Master: € 1490 (non EU), 690 (EU).

Bursat që ofrohen në Munich Business School:

Për nivelin Bachelor, ofrohen këto bursa:

• MBS BEST Scholarship

MBS BEST Scholarship: MBS BEST Scholarship është një program burse e dhënë studentëve të dalluar dhe dedikuar në Munich Business School. Bursa përmban një reduktim deri në 20% për semestrin e parë dhe të dytë ((€ 4,160 në vend se € 5,200 për semestër).

Për nivelin Master, në anën tjetër, ofrohen këto bursa:

• MBS BEST Scholarship

MBS BEST scholarship: MBS BEST Scholarship është një program burse e dhënë studentëve të dalluar dhe dedikuar në Munich Business School. Bursa përmban një reduktim deri në 20% për semestrin e parë dhe të dytë.

Për më shumë informata rreth Munich Business School, vizitoni: https://www.munich-business-school.de/en/study-business-administration-in-germany.html

Bursa: deri 25%

Afati per Aplikim: 5 Mars, 9 Prill, 14 Maj

Toefl: minimum 90

Cmimi: 10,400 Euro per vit

Link https://www.munich-business-school.de